La Chisinau, Marian Lupu vorbeste tot pe limba lui Voronin

Postat la 24 ianuarie 2011 18 afişări

Presedintele interimar al Republicii Moldova, Marian Lupu, a cerut semnarea unui document politic de baza intre Romania si Republica Moldova, pentru "fortificarea relatiilor de buna vecinatate" intre cele doua tari.

Pachetul de aranjamente politico-legale cu Moldova trebuie sa fie similar cu cel semnat de Romania cu alte state vecine, a atras atentia Lupu, intr-o interventie care aminteste pana la virgula de atitudinea fostului regim condus de Vladimir Voronin fata de relatiile cu Bucurestiul.

Partidul Comunistilor (PCRM) insista de mai multi ani ca autoritatile de la Chisinau sa semneze un tratat de baza cu Romania si a acuzat Bucurestiul ca mentine o relatie de "ambiguitate" in ceea ce priveste suveranitatea si independenta Republicii Moldova. La inceputul anului trecut, presedintele Traian Basescu, aflat intr-o vizita la Chisinau, a declarat ca Romania nu va semna niciodata un astfel de act.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/politic/la-chisinau-marian-lupu-vorbeste-tot-pe-limba-lui-voronin-7913290
7913290
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.