Greva parlamentară: şi-n căruţă, şi-n teleguţă

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 05 februarie 2012 36 afişări

Strategia "prezenţei ca şi scaune în Parlament", vorba lui Mircea Diaconu, adică a grevei parlamentare cu scopul de a paraliza iniţiativele legislative ale puterii, pare a avea şanse maxime de a enerva alegătorii, nu atât prin faptul în sine că opoziţia a recurs la ea, ci prin confortul pe care aleşii au avut grijă să şi-l rezerve pentru jertfa patriotică a boicotării lucrărilor Parlamentului.

Deşi nu încasează indemnizaţia de şedinţă, parlamentarii USL vor avea parte în continuare de indemnizaţia de bază (în valoare medie de 4.000 de lei), de sumele forfetare pentru consilierii din teritoriu, cazare gratis la Bucureşti şi abonament la telefon mobil plătit de Parlament.

Soluţia radicală a demisiei din Parlament a opoziţiei, iniţial propusă de şeful PNL, Crin Antonescu, dar urmată până acum doar de Adriana Săftoiu, a fost abandonată, fiindcă mintea de pe urmă a USL şi-a dat seama că astfel ar fi făcut cadou puterii o nesperată unanimitate de voturi în folosul legilor dorite de Traian Băsescu.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/politic/greva-parlamentara-si-n-caruta-si-n-teleguta-9206409
9206409
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.