Fostul ministru Decebal Traian Remeş a murit la 71 de ani, dupã o lungã spitalizare

Autor: Laura Buciu Postat la 15 februarie 2020 497 afişări

Fostul ministru Decebal Traian Remeş a murit la 71 de ani, dupã o lungã spitalizare

Fostul ministru al Agriculturii şi al Finanţelor, Decebal Traian Remeş, a murit, vineri seara, a declarat, pentru MEDIAFAX, Sorina Pintea, directorul Spitalului Judeţean Baia Mare, unde Remeş a fost internat mai mult timp. Fostul ministru a murit acasă, în Baia Mare.

Fostul ministru Decebal Traian Remeş a murit, vineri seara, acasă, în Baia Mare, după ce joi, familia a cerut externarea.

„Domnul ministru a fost o perioadă îndelungată internat în spital, din cauza bolii pe care o avea. Joi, familia a cerut să îl ia acasă, pentru că starea era foarte gravă. Vineri seara, în jurul orei 18.00, am fost anunţată că a murit”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Sorina Pintea, directorul Spitalului Judeţean Baia Mare.

Decebal Traian Remeş a fost ministru al Agriculturii în 2007 şi ministru al Finanţelor Publice în perioada 1999 – 2000.

Fostul ministru a fost condamnat, definitiv, în februarie 2012, la o pedeapsă de 3 ani de închisoare în urma unui scandal în care Remeş a fost acuzat că ar fi traficat influenţa pentru a favoriza nişte firme să obţină contracte, în schimbul unor maşini de lux şi produse alimentare (caltaboş).

Remeş a fost eliberat condiţionat în februarie 2014. 

Deşi este cunoscut mai degrabă prin afacerea caltaboşul, el a avut un rol esenţial în 1999, în oprirea minerilor care veneau spre Bucureşti, când era în guvernul Radu Vasile ca Ministru al Finanţelor, iar în 2000, în guvernul Isărescu a fost unul dintre cei care a salvat tot sistemul bancar românesc, care se prăbuşea sub povara creditelor neperformante şi a scandalului FNI.

Decebal Traian Remeş avea 71 de ani.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
remes,
mort,
ministru,
fost ministru,
deces

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.