O fermă din Bistriţa-Năsăud în care vacile sunt mulse de roboţi a primit o finanţare de 400.000 de euro

Autor: Laura Albu Postat la 14 februarie 2020 966 afişări

O fermă din Bistriţa-Năsăud în care vacile sunt mulse de roboţi a primit o finanţare de 400.000 de euro

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a acordat 400.000 de euro finanţare nerambursabilă pentru o fermă din Bistriţa-Năsăud,  în care roboţii mulg vacile. Ferma are o capacitate de 120 de capete.

Investiţia totală a fermierului a fost de 732.277 de euro şi a avut în vedere modernizarea fermei. În acest sens, s-a construit şi dotat o sală de muls şi un spaţiu de procesare a laptelui pe un lot pe care există deja o hală pentru vaci.

Ferma finanţată este din Localitatea Orheiu-Bistriţei din comuna Cetate, judeţul Bistriţa-Năsăud.

Investiţia este inedită prin faptul că dispune de un grad mare de robotizare a fermei. Este vorba despre un sistem în care îngrijirea animalelor şi mulsul sunt realizate integral de către robo4ţi.

Ferma a fost modernizată prin achiziţionarea de cuşete pentru odihnă a animalelor, tanc de răcire a laptelui, echipamente de procesare, vană mecanizată de procesare brânzeturi, sistem de împingere automată a furajelor, sistem de curăţat gunoiul de grajd, precum şi alte echipamente.

AFIR a primit pentru investiţii în ferme solicitări de finanţare în valoare de 2,2 miliarde de euro, din care a contractat proiecte însumând 912,47 de milioane de euro. Pentru decontarea investiţiilor realizate până în prezent, AFIR a plătit fermierilor 493,35 de milioane de euro din PNDR 2020.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
programe,
ferma,
finantare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.