“Fostii” au probleme mari

Postat la 09 august 2010 7 afişări

Procurorii polonezi ar putea formula acuzatii de “implicare in crime de razboi” impotriva fostului lider al guvernului polonez Leszek Miller, a ex-presedintelui socialist Alexandr Kwasniewski si a ex-ministrului de Interne, Krzysztof Janik, pentru implicarea lor in scandalul inchisorilor secrete ale CIA in Europa de Est, scrie presa poloneza.

Acuzatiile va trebui sa fie transmise Parlamentului, care va decide daca acestia vor comparea sau nu in fata tribunalului statului, instanta abilitata sa judece inalti demnitari. Documente recente ale politiei de frontiera poloneze, publicate de Helsinki Foundation, au relevat debarcarea a 20 de "pasageri" din avioane inchiriate de CIA pe aeroportul militar Szymany in perioada decembrie 2002-septembrie 2003.

Dintre acestia, 16 nu au mai plecat din Polonia si ar putea fi prizonieri ai CIA. In 2005, Human Rights Watch si Washington Post au acuzat si Romania ca ar gazdui inchisori secrete ale CIA, insa oficialii de la Bucuresti au negat constant acuzatiile.

Cu toate acestea, in vara anului 2009, cotidianul New York Times scria, citandu-l pe fostul sef al principalei baze de aprovizionare a CIA din Europa, Kyle D. Foggo, ca o cladire de pe o strada aglomerata din Bucuresti a servit drept inchisoare secreta a CIA.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
polonia,
inchisori secrete,
cia,
Krzysztof Janik
/actualitate/politic/fostii-au-probleme-mari-6795790
6795790
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.