Dupa 20 de ani de lobby intens, UDMR isi vede visul cu ochii: legea Educatiei e pe placul lor

Postat la 13 octombrie 2010 12 afişări

Guvernul a anuntat ca isi va asuma raspunderea atat pe legea salarizarii, cat si pe legea educatiei, aceasta din urma reprezentand, in ultimele luni, obiectul unui intens santaj pe care UDMR l-a facut la adresa partenerului de guvernare.

Blocata de mai multe luni in Senat, aceasta din urma a fost declarata neconstitutionala de Curte anul trecut, dupa ce a fost adoptata de Camera Deputatilor. Odata cu decizia angajarii raspunderii, UDMR va reusi, dupa 20 de ani, sa-si indeplineasca unele dintre cele mai mari deziderate in privinta invatamantului pentru minoritati.

Ajutati de PDL, care au acceptat solicitarea de a trece legea educatiei prin Legislativ fara dezbateri si vot, liderii maghiari vor obtine foarte usor ca geografia si istoria Romaniei sa fie studiate in limba materna, in cadrul invatamantului preuniversitar, iar limba romana sa fie predata precum una straina, dupa manuale speciale.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
educatie,
UDMR,
lege,
asumare,
raspundere,
Guvern,
limba romana
/actualitate/politic/dupa-20-de-ani-de-lobby-intens-udmr-isi-vede-visul-cu-ochii-legea-educatiei-e-pe-placul-lor-7471677
7471677
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.