Din ce mai castiga bani parlamentarii: de la salarii de profesor la milioane de euro pe bursa

Postat la 14 iulie 2011 10 afişări

Un parlamentar castiga in medie 55.000 lei pe an. Cele doua sesiuni parlamentare dureaza noua luni din an, iar timpul efectiv de lucru la Parlament este de cel mult trei zile pe saptamana, pentru ca joi comisiile sunt paralizate de absenteism, iar vineri si sambata alesii merg in colegii.

Astfel, la o slujba efectiva de cel mult 90 de zile pe an, un parlamentar este platit, in medie, cu 600 lei pe zi. Cea mai mare parte a senatorilor si deputatilor nu traiesc insa din indemnizatia de la Parlament. Peste trei sferturi dintre ei isi rotunjesc veniturile din salarii obtinute la catedra, in spitale sau consilii de administratie, din inchirieri de locuinte sau spatii comerciale, din speculatii si investitii la bursa.

Recordul la venituri din practicarea profesiei il detin Gyorgy Frunda, care a obtinut, ca avocat, 348.000 lei in ultimul an fiscal, si Tudor Chiuariu, cu un venit de 380.000 lei, tot ca avocat. Exista si parlamentari care castiga din activitati conexe: Adrian Nastase, de exemplu, a castigat in ultimul an fiscal 295.000 lei din produse agricole. Adrian Mocanu, tot din activitati agricole - 105.000 lei. Tot el a primit la nunta, ca dar, 33.400 euro si 205.000 lei.

Campionul jocului la bursa este Verestoy Attila, cu plasamente de peste 10 milioane lei, pe langa portofoliul de aproape 37 milioane lei. Verestoy a inregistrat din transferarea unor valori mobiliare peste 10,5 milioane de lei profit. De asemenea, venitul asigurat de dividendele din portofoliul BVB a fost de 680.000 lei, iar prin vanzarea unor unitati de fond a mai castigat 1,2 milioane de lei.

Mai mult pe www.mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/politic/din-ce-mai-castiga-bani-parlamentarii-de-la-salarii-de-profesor-la-milioane-de-euro-pe-bursa-8495748
8495748
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.