Cum incepe scoala in 2010. Funeriu ii pune pe elevi sa astepte. Boc le spune sa lase serialele

Postat la 14 septembrie 2010 8 afişări

Cu un buget de avarie, cele mai proaste rezultate la bacalaureat din ultimii douazeci de ani si cea mai dramatica scadere a salariilor celor care predau, dar cu aceeasi programa depasita bazata pe o lege veche de 15 ani, cursurile din scoli se reiau in aceasta saptamana pentru 3,2 milioane de elevi romani.

Elevi care "beneficiaza" de unul dintre cele mai mici bugete alocate in spatiul UE si ale caror rezultate sunt direct proportionale cu investitia pe care statul le-o acorda. Conform costului standard introdus de ministrul Daniel Funeriu, costul pe care ministerul il suporta cu instruirea fiecarui elev este de 2.857 de lei in cazul scolilor din mediul urban si 3.494 de lei in cazul scolilor de la sate. Adica de cinci ori mai putin decat primesc elevii francezi si spanioli si de sase ori mai putin decat finantarea pe care o suporta Marea Britanie.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
educatie,
Funeriu,
scoala,
cursuri,
elevi
/actualitate/politic/cum-incepe-scoala-in-2010-funeriu-ii-pune-pe-elevi-sa-astepte-boc-le-spune-sa-lase-serialele-7222035
7222035
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.