Cresc taxele?

Postat la 31 mai 2010 7 afişări

In ciuda celor declarate miercuri de presedintele Basescu despre faptul ca Guvernul a vrut sa aleaga varianta reducerilor de personal si de cheltuieli in sectorul bugetar ca sa o evite pe cea a majorarilor de taxe si impozite, toate stirile de saptamana trecuta aparute dupa aprobarea scrisorii de intentie catre FMI afirma contrariul.

Mai intai, chiar in mod oficial, Guvernul nu exclude ideea de a proceda si la o majorare a TVA sau a cotei unice "daca masurile actuale nu vor putea fi implementate sau daca se agraveaza criza internationala", asa cum a spus premierul Emil Boc.

In al doilea rand, proiectul noului Cod fiscal enumera o serie intreaga de eliminari de scutiri fiscale sau de majorari de taxe care pe ansamblu reprezinta o majorare reala a fiscalitatii, de la impozitarea veniturilor din depozite bancare, a tranzactiilor pe piata de capital, a tichetelor de cresa si de masa, a platilor compensatorii si pana la majorarea impunerilor pentru castigurile din jocuri de noroc, a celor din drepturi de autor si a proprietatilor imobiliare detinute, mergand pana la 200% impozit pentru a treia cladire detinuta.

In acelasi timp, nici speranta presedintelui si a premierului ca in 2011 salariile si pensiile ar putea creste din nou nu pare realista, avand in vedere ca in 2011, conform scrisorii de intentie, fondul de salariu este din start plafonat la 39 de miliarde de lei, ca si numarul de angajati in sectorul public (1.290.000). Reprezentantul FMI, Jeffrey Franks, declarase ca pe termen mediu, personalul din sectorul public ar trebui oricum sa scada cu 250.000 de oameni, adica exact atatia cati au fost angajati in plus in perioada 2006-2008.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
politic,
FMI,
imprumut,
scrisoare,
taxe,
impozite,
majorare,
TVA
/actualitate/politic/cresc-taxele-6197791
6197791
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.