Constitutional, dar fara juristi

Postat la 17 iunie 2008 13 afişări

Consilierul prezidential Cristian Preda a dezvaluit o serie dintre propunerile pe care comisia recent numita de presedintele Traian Basescu le va inainta pentru modificarea Constitutiei. Tendinta ar fi ca Romania sa se indrepte spre o republica prezidentiala, presedintele urmand sa fie ales in continuare de cetateni, nu de catre parlament.

De asemenea, Preda a anuntat ca membrii Curtii Constitutionale ar putea sa nu mai fie obligatoriu juristi, prevedere cel putin ciudata, de vreme ce aceste personaje se pronunta cu privire la temeinicia juridica a unor legi. O a treia modificare ar putea fi simplificarea procedurii care permite anchetarea penala a ministrilor, contestata de Comisia Europeana din cauza intarzierilor care apar in obtinerea de la Parlament a avizelor de anchetare.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/politic/constitutional-dar-fara-juristi-2715371
2715371
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.