Citandu-l pe Isarescu, Emil Boc infiereaza politica de salarii si pensii a PNL

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 28 mai 2011 60 afişări

Dupa ce acum cateva zile a spus despre BNR ca e usor sa critice de pe margine decizia PDL de a creste TVA, premierul Boc citeaza acum afirmatii ale guvernatorului BNR, Mugur Isarescu, spre a ataca guvernarea Tariceanu si noul program economic lansat de USL.

Boc sustine ca guvernarea PNL din 2008 n-a inteles ca, odata ce majorezi un salariu sau odata ce cresti o pensie, ea trebuie data nu numai luna urmatoare, ci si in anii care urmeaza. "Acest lucru l-a subliniat si guvernatorul in intalnirea pe care am avut-o saptamana trecuta: atunci cand faci o alocare bugetara, cand te referi la o politica salariala trebuie sa te asiguri ca ea are sustinere si luna urmatoare, si in urmatoarele, si in anii urmatori, mai ales cum este, de exemplu, dreptul la pensie", a declarat prim-ministrul, la o intalnire cu prefectii la Baile Felix.

El considera ca politica de majorare a salariilor si a pensiilor de catre guvernul Tariceanu, cheltuind astfel banii din cresterea economica si din privatizarea BCR, a fost "o greseala impardonabila care a costat Romania decisiv", iar daca actuala guvernare ar fi mers pe aceeasi cale, Romania ajungea astazi la un deficit de -14%, ceea ce ar fi insemnat "faliment si colaps economic".

Emil Boc a comentat astfel programul economic al USL, lansat vineri de Victor Ponta, Adrian Nastase, Crin Antonescu si Calin Popescu-Tariceanu, care prevede majorarea de la 670 la 800 de lei a salariului minim pe economie, reducerea CAS cu 5%, introducerea cotei unice de impozitare, cu o cota maxima de 16%, scaderea TVA la 19% in patru ani si crearea a cel putin un milion de noi locuri de munca, prin intermediul unor facilitati fiscale pentru intreprinzatori.

Premierul a insistat ca PDL sustine in continuare cota unica de impozitare de 16%, in dauna propunerii "aliantei socialiste USL" de trecere la impozitul progresiv, si ca apararea cotei unice ramane un obiectiv al guvernului pe care-l conduce.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/politic/citandu-l-pe-isarescu-emil-boc-infiereaza-politica-de-salarii-si-pensii-a-pnl-8292491
8292491
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.