Cearta pe Afganistan

Postat la 28 iunie 2010 11 afişări

Afganistanul a devenit una dintre temele de campanie importante pentru cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidentiale din Polonia de la 4 iulie.

Candidatul liberal Bronislaw Komorowski a spus ca va retrage trupele poloneze din Afganistan daca va castiga alegerile, in timp ce contracandidatul sau, conservatorul Jaroslaw Kaczynski, vrea sa mentina prezenta militara poloneza in aceasta tara.

Komorowski, care a obtinut 41% din voturi la primul tur, este acuzat ca ar vrea sa profite de emotia provocata la Varsovia de moartea a doi soldati polonezi in Afganistan, in urma cu doar cateva zile, si ca incearca sa ia si din voturile socialistilor, clasati pe pozitia a treia, care au cerut de mai multa vreme retragerea din Afganistan. Varsovia are 2.500 de militari in cadrul fortelor internationale.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/politic/cearta-pe-afganistan-6447104
6447104
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.