Cand vin vizele pentru America?

Autor: Mihai Mitrica Postat la 04 iunie 2011 63 afişări

Ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein, a declarat ca presedintele Barack Obama sustine o modificare a legislatiei privind eliminarea vizelor, in care accentul sa fie pus nu pe rata de refuz a vizelor ca in prezent, ci pe procentul celor ce depasesc perioada legala de sedere in SUA, lucru ce ar avantaja Romania.

Pentru a intra in prezent in programul Visa Waiver, criteriul este rata de refuzuri, care trebuie sa fie cel mult 3%, iar in Romania este de peste 20% in prezent, a explicat Gitenstein.

Anuntul presedintelui american privind intentia de schimbare a programului de vize a fost facuta in cadrul summitului sefilor de state din Europa Centrala si de Est de la Varsovia, din aceasta saptamana, intalnire la care Romania nu a participat in semn de protest pentru invitarea reprezentantilor statului Kosovo.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
politica,
vize,
SUA,
Gitenstein,
munca,
emigrare,
Visa Waiver
/actualitate/politic/cand-vin-vizele-pentru-america-8313580
8313580
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.