Boc: Numarul contractelor de munca incheiate confirma afirmatiile privind iesirea din recesiune

Postat la 03 iunie 2011 10 afişări

Emil Boc a declarat, joi, la Ministerul Muncii, ca numarul contractelor de munca incheiate in perioada 1 mai - 1 iunie a fost de 353.339, iar totalul a depasit maximul inregistrat in 2008, ceea ce confirma afirmatiile privind iesirea din recesiune.

Potrivit lui Emil Boc, in intervalul 1 mai - 1 iunie, in Romania s-au inregistrat 353.339 de noi contracte de munca, ponderea covarsitoare avand-o contractele pe durata nedeterminata (68%). Din numarul total de contracte noi, 239.247 au fost incheiate pe perioada nedeterminata si 114.092 pe perioada determinata. In acest context, contractele pe perioada nedeterminata raman regula fundamdantala in Romania, a apreciat premierul. "Asta inseamna ca cei care au contracte de munca nu mai depind de asistenta sociala a statului . Se fac economii la bugetul de stat. Tot atatea persoane cu noi contracte au asigurari la salarii, la pensie", a spus Boc. Astfel, in Romania, in prezent sunt 6.315.381 de contracte active, cel mai mare numar inregistrat din 2008, de cand exista Registrul electronic de evidenta a salariatilor.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/politic/boc-numarul-contractelor-de-munca-incheiate-confirma-afirmatiile-privind-iesirea-din-recesiune-8309745
8309745
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.