Băsescu: "Se înşală cei care-mi recomandă să ma urc pe Muntele Găina să contemplez ce se întâmplă"

Postat la 25 ianuarie 2012 21 afişări

Revizuirea Constituţiei în acord cu rezultatele referendumului din 2009, continuarea reformelor şi lupta cu corupţia şi evaziunea fiscală sunt priorităţile pentru perioada următoare, a declarat miercuri preşedintele Traian Băsescu, care a promis că le va susţine aşa cum a făcut-o şi până acum, în ciuda etichetei de "dictator" care îi este aplicată de opoziţie.

"Oricât de mare ar fi presiunea cu eticheta de 'dictator', voi continua să susţin fără rezerve toate instituţiile statului care lupta contra corupţiei - Poliţie, Parchet, Justiţie. Se înşală cei care-mi recomandă să ma urc pe Muntele Găina să contemplez (sic!) ce se întâmplă şi din când în când sa mediez", a spus şeful statului.

El a admis că austeritatea şi eforturile luptei cu criza au fost resimţite greu de populaţie, la care s-a adăugat "procesele extrem de dificile de modernizare", finalizate în legi " extrem de controversate sau nu foarte bine primite de cei cărora li s-au adresat" - codul penal şi de procedură penală, codul comercial şi de procedură comercială, legile de reformare a justiţiei, restructurarea aparatului bugetar prin plecarea a peste 200.000 de oameni din sistem, codul muncii, legea educaţiei, legea răspunderii ministeriale şi legea asistenţei sociale, "care a afectat un număr considerabil de oameni care trăiau nejustificat din alocaţii sociale".

"Toate au creat pe bună dreptate un sentiment de nesiguranţă în societate, chiar dacă eu am câştigat alegerile având ca principală axă discursul legat de reformarea statului", a recunoscut preşedintele, adăugând că "poporul şi-a făcut datoria şi a fost supus procesului de austeritate, iar acum este rândul politicienilor să asigure stabilitatea ţării şi continuarea reformelor". "Ar fi păcat ca politicieni lipsiţi de responsabilitate să dea cu piciorul sacrificiilor pe care de doi ani le fac românii."

"Acum suntem acolo unde trebuie, pentru că datorită eforturilor poporului România a ieşit din recesiune", a precizat Băsescu, exprimându-şi speranţa că INS va confirma la mijlocul lunii februarie că România a avut anul trecut o creştere economică de 2,5%, "una dintre cele mai mari din UE".

Marea problemă a populaţiei este ce se întâmplă în continuare, însă "vreau să le spun românilor că ştiu ce trebuie făcut", a subliniat Băsescu. Cele mai importante lucruri sunt "revizuirea Constituţiei ca pilon de flexibilitate a statului şi ca răspuns la votul românilor de la referendumul din noiembrie 2009, când peste 80% au votat pentru parlament unicameral şi un număr maxim de 300 de parlamentari".

Toate partidele, fără excepţie, se fac că uită aceasta, dar nu ezită să spună că ascultă vocea poporului, a acuzat preşedintele. "N-aş crede pe niciunul dintre ei, indiferent ce declară. Niciunul n-a vrut să mişte lucrurile înainte, deşi au primit proiectul de Constituţie", a spus preşedintele.

"Este nevoie de o lege electorală care să-i promoveze pe cei mai buni, nu pe cei ieşiţi la alegeri pe locul 2 sau 5 în preferinţa alegătorilor. Este nevoie de lupta cu corupţia şi evaziunea fiscală. Şi este nevoie de un comportament modest şi decent al politicienilor. Când ţara e în austeritate, deranjează comportamentul arogant şi lipsit de modestie al unora dintre ei."

Urmărește Business Magazin

/actualitate/politic/basescu-se-insala-cei-care-mi-recomanda-sa-ma-urc-pe-muntele-gaina-sa-contemplez-ce-se-intampla-9175742
9175742
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.