Basescu: „Romania nu are capacitati militare cu care sa intervina in Libia si, daca ar avea, n-ar fi bucuroasa sa intervina”

Postat la 21 martie 2011 16 afişări

Presedintele Traian Basescu a precizat, duminica seara, la postul public de televiziune, ca Romania nu are niciun motiv sa exprime o pozitie oficiala fata de situatia din Libia si ca va actiuna numai sub umbrela NATO.


Intr-o interventie la televiziunea publica, care s-a intrerupt timp de 15 minute din motive tehnice, Basescu a sustinut ca Romania respecta rezolutia Consiliului de Securitate al ONU si ca, in opinia sa, liderul libian trebuie sa paraseasca puterea: "Problema e ca suntem ca un tragator care are o arma in mana si ii tremura degetul pe tragaci. Romania nu are de ce sa se pronunte in momentul de fata. Am inteles ca au fost foarte multi analisti care cer pozitia Romaniei. Romania a spus foarte clar ca e solidara si respecta fara niciun fel de comentariu Rezolutia 1973 (a Consiliului de Securitate al ONU - n. red.), care prevede realizarea zonei de interdictie aeriana in Libia in vederea protejarii civililor. Consider fara nicio retinere ca un sef de stat care trage in propriul popor nu mai are niciun fel de legitimitate".

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
libia,
basescu,
militari,
razboi,
libia
/actualitate/politic/basescu-romania-nu-are-capacitati-militare-cu-care-sa-intervina-in-libia-si-daca-ar-avea-n-ar-fi-bucuroasa-sa-intervina-8080192
8080192
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.