Basescu: Ministrul Sanatatii si seful CNAS ori se inteleg, ori pleaca. Am avut o discutie cu premierul

Postat la 26 iulie 2011 14 afişări

Presedintele Traian Basescu a declarat luni ca ministrul Sanatatii si presedintele CNAS "ori se inteleg" si "pun ordine in cheltuieli", ori pleaca de la cele doua institutii, el mentionand ca a avut o discutie cu premierul si va trebui gasita o solutie "foarte rapid".

"Ori se inteleg, ori isi vad de drum amandoi", a spus Basescu la TVR 1, in contextul unor aprecieri privind cheltuirea banilor in sistemul de sanatate. Seful statului a mentionat ca, in ultimul trimestru al anului trecut, Guvernul a luat din alte domenii si a dat 2,5 miliarde de lei pentru stingerea arieratelor in sanatate. "S-au stins atunci, astazi avem din nou aproape doua miliarde arierate", a spus el, subliniind ca acest lucru nu mai poate continua. "Si este pentru prima data cand pe tema platii arieratelor la medicamente ajungem la o intelegere cu Fondul si cu UE. Eu nu intamplator am lansat mesajul (n.r. - legat de plata arieratelor), inainte cu o saptamana, chiar in ziua sosirii Fondului la Bucuresti, ca nu suntem dispusi sa mai sacrificam banii de investitii sa-i ducem intr-un sistem care nu vrea sa se reformeze", a continuat el.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
basescu,
cnas,
ms,
sanatate,
duta,
cseke,
demisii
/actualitate/politic/basescu-ministrul-sanatatii-si-seful-cnas-ori-se-inteleg-ori-pleaca-am-avut-o-discutie-cu-premierul-8525473
8525473
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.