Băsescu: Dacă americanii insistă să cumpărăm F16, să ne permită să le luăm în rate (VIDEO)

Postat la 18 septembrie 2011 22 afişări

Preşedintele Traian Băsescu a declarat în emisiunea "După 20 de ani", difuzată duminica la Pro TV, că saptămâna viitoare va discuta cu Guvernul despre crearea unor grupuri de lucru pentru fiecare domeniu în care au fost stabilite priorităţi în Parteneriatul strategic pentru secolul XXI cu SUA.

Şeful statului a avertizat că partea română trebuie să înţeleagă că americanii nu discută de trei ori despre o afacere. "Stilul balcanic de a face afaceri trebuie dat la o parte în relaţia cu americanii", a spus Traian Băsescu la Pro TV.

În privinţa achiziţiilor de avioane F16, dacă americanii insistă să cumpărăm avioane, ar trebui să ne permită să le achităm în rate şi la comun cu alte state, a adăugat preşedintele: "România a anunţat că nu are resurse financiare să le achiziţioneze. În schimb, SUA au propus un proiect regional în care mai multe state NATO - Bulgaria, Croatia, poate şi Ungaria - ar putea sa faca un pool de state care sa susţină dotarea statelor NATO cu avioane F16".

"Nu ne putem angaja într-un astfel de contract, decât dacă am găsi o soluţie de finanţare pe termen lung. În următorii 5-6 ani, România nu poate plăti miliarde, ci poate plâti 200 de milioane maximum, anual", a declarat Băsescu.

Mai mult pe www.stirileprotv.ro.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/politic/basescu-daca-americanii-insista-sa-cumparam-f16-sa-ne-permita-sa-le-luam-in-rate-video-8764579
8764579
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.