Băsescu: "Am neglijat să comunic şi uneori am comunicat prost"

Postat la 25 ianuarie 2012 21 afişări

Sunt mai mulţi nemulţumiţi decât cei care au ieşit în stradă, iar mesajul lor trebuie ascultat, pentru că este grav dacă o parte din societate nu mai vede în preşedintele ţării un partener, a declarat miercuri preşedintele Traian Băsescu, la prima conferinţă de presă de la declanşarea protestelor de stradă, din 13 ianuarie.

"O parte din societate are percepţia că a fost abandonată de preşedinte, iar aceasta e grav", a spus preşedintele. "Eu pot să lupt fără probleme cu politicienii, dar niciodată cu poporul."

"Românii trebuie să înţeleagă că îmi este extrem de clară situaţia lor. Ştiu că măsuri precum creşterea TVA, reducerea salariilor în sectorul bugetar, restructurarea sectorului bugetar, introducerea CAS la pensiile până la 750 lei i-au făcut să iasă în stradă ca urmare a traiului greu". De aceea, "prima mea obligaţie este de a restabili legătura de încredere între mine şi acea parte a populaţiei ce şi-a pierdut încrederea în preşedinte."

El a spus însă că nu a luat în calcul demisia, "pentru că într-o perioadă de criză, obiectivul este să treci ţara şi poporul prin criză", precizând însă că un eventual referendum pentru a testa încrederea populaţiei în el poate fi o alternativă pe care s-o ia în considerare "la un moment dat, când va fi momentul".

Preşedintele a promis că în perioada următoare va ieşi mai des în public şi va fi mai prezent în media, pentru a explica toate măsurile de reformă care se iau. "Nimeni să nu mizeze pe laşitatea mea în a spune ce este de spus", a afirmat Traian Băsescu. "Voi face observaţii publice despre ce se face şi ceea ce nu se face."

Băsescu a precizat însă că nu are nimic de schimbat în comportamentul său din cele două mandate, excepţie făcând "diminuarea acelor gafe pe care uneori le mai fac - vezi intrările pe post în disputa cu Raed Arafat".

"Eu sunt de meserie comandant de navă şi n-am ratat niciodată destinaţia. N-o s-o ratez nici acum cu România", a încheiat Traian Băsescu.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/politic/basescu-am-neglijat-sa-comunic-si-uneori-am-comunicat-prost-9175645
9175645
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.