Baconschi: Sunt acuzat de întârzierea aderării la Schengen, dar nu e o chestiune de politică externă

Postat la 19 septembrie 2011 12 afişări

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, scrie, luni, pe blogul său, că ar trebui să se înţeleagă faptul că "Schengen nu e o chestiune de politică externă, ci internă", el subliniind că poliţiile naţionale, nu diplomaţia sunt responsabile cu destructurarea reţelelor de infracţionalitate.

"Văd că mai nou sunt ţinut responsabil pentru te miri ce. Aseară, o jurnalistă pe care nici un dubiu nu ar putea-o clinti din omniscienţă şi omnicompetenţă, mă acuza pentru întârzierea aderării României la Schengen, pentru tratamentul şi imaginea românilor în UE, ba chiar pentru suspendarea de la tranzacţiile cu certificate pentru emisiile de carbon! Mi-am interzis să scriu pe acest blog pe teme de politică externă, fiindcă ele angajează România, oricât aş pretexta că mă exprim în capacitate privată. Dar vocile dogite ale casandrelor de serviciu reclamă totuşi o replică", scrie Baconschi pe blogul său. Ministrul de Externe precizează că ar trebui înţeles, în primul rând, că "Schengen nu e o chestiune de politică externă, ci internă".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
schegen,
baconschi,
aderare,
politica
/actualitate/politic/baconschi-sunt-acuzat-de-intarzierea-aderarii-la-schengen-dar-nu-e-o-chestiune-de-politica-externa-8772498
8772498
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.