Arestarea lui Constantin Nicolescu radicalizeaza opozitia "de mamaliga"

Autor: Mihai Mitrica Postat la 29 ianuarie 2011 39 afişări

Alianta de facto dintre PSD si PNL a dat semne ca functioneaza ireprosabil la primul test public de dupa anuntul public al nasterii sale, facut de liderii Victor Ponta si Crin Antonescu cu putin timp inainte de huiduielile cu care presedintele Traian Basescu a fost primit la Iasi, la comemorarea Unirii din 1859.

Arestarea baronului PSD Constantin Nicolescu, presedinte al CJ Arges, l-a determinat pe Crin Antonescu sa acuze prompt procurorii de motivatii politice, spre invidia social-democratilor, care s-au trezit cu partitura clasica solfegiata de colegii lor de alianta. Sensibil la astfel de nuante, Adrian Nastase chiar le-a cerut liderilor PSD sa nu se lase mai prejos ("mamaliga" a fost epitetul pe care a asezat Nastase reactia conducerii social-democrate) si sa atace la baioneta statul opresiv al regimului Basescu.

Total independent de corelatiile pe care presa le facea intre cazul sau si celebrul dosar de coruptie Penescu - in care un om de afaceri din Pitesti este acuzat ca a mituit notabilitati locale importante si in care baronul PDL Antonie Solomon a fost arestat vreme de sase luni - Nicolescu a ajuns, vrand-nevrand, in situatia tacticii medical-defensive (perfectata in alte contexte de Omar Hayssam/Sorin Ovidiu Vintu), dupa ce a facut atac cerebral in sala de judecata, spre folosul televiziunilor si grabnicul ajutor al colegilor social-democrati medici la Spitalul de Urgente Floreasca.

PSD e de asteptat ca va continua sa se victimizeze in cazul Nicolescu, cu atat mai mult cu cat sesiunea parlamentara incepe pe 1 februarie, iar discursurile de la tribuna Parlamentului vor dubla expunerea la televiziunile de stiri. Presedintele Victor Ponta a dat deja startul filipicelor, evocand metaforic posibilitatea de a tine sedintele conducerii partidului in fata DNA, ca sa se scuteasca efortul procurorilor de a-i cauta prin teritoriu pe "vinovatii de serviciu" ai PSD.

Daca pentru PSD nu e nicio noutate sa atace DNA pentru orice arestare care-i transfera fortat elitele in arestul fortelor de ordine, graba liberalilor de a incerca sa ocupe si aceasta fanta care le ramasese descoperita, asezandu-se cot la cot cu PSD contra justitiei, s-ar putea sa contribuie insa la diluarea si mai rapida a identitatii PNL in cadrul noii aliante.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/politic/arestarea-lui-constantin-nicolescu-radicalizeaza-opozitia-de-mamaliga-7930376
7930376
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.