Apă-ca-Zăpada: cine va prelua moştenirea lui Băsescu?

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 01 octombrie 2011 30 afişări

Discuţiile despre ce ar trebui să fie Mişcarea Populară (o alianţă de partide în jurul PDL, menită să împiedice ascensiunea USL? Albă-ca-Zăpada a lui Sebastian Lăzăroiu, concepută ca loc de adunare a dezamăgiţilor de clasa politică şi ca un mijloc de a asigura continuitate proiectelor reformiste ale lui Traian Băsescu?) au avut darul de a separa relativ rapid apele în politică.

Pe de o parte, unii dintre fruntaşii PDL şi ai partidelor existente (Sorin Frunzăverde, Ioan Oltean, Gheorghe Becali de la PNG, Vasile Lupu de la PNŢCD) au înţeles-o drept o simplă ofertă de a perpetua PDL la putere, printr-o lărgire a sistemului de alianţe început cu UNPR.

Pe de altă parte, ideea de a porni o mişcare sau mai multe de jos, promovate prin internet de către oameni situaţi în afara sferei politicii, s-a materializat deja sub o primă formă: iniţiativa teologului Mihail Neamţu, proaspăt retras din funcţia de director ştiinţific al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului, de a crea Noua Republică - "o platformă democratică prin care se reunesc, într-o acţiune coerentă şi vizibilă, sensibilităţile clasic-liberale, conservatoare şi creştin-democrate" şi care propune reducerea taxelor, dar şi limitarea deficitului bugetar la 1% din PIB, după cum scrie iniţiatorul pe blogul său.

Neamţu a comentat eventuala concurenţă pentru supremaţie între formaţiunile ce s-ar revendica de la ideea de Albă-ca-Zăpada, folosind metafora apelor de munte care ar urma să se unească într-o "uriaşă cascadă" de dreapta, capabilă să învingă "curenţii acvatici de sorginte social-democrată".

Urmărește Business Magazin

/actualitate/politic/apa-ca-zapada-cine-va-prelua-mostenirea-lui-basescu-8825971
8825971
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.