Poliţia spaniolă a oprit un al doilea atac terorist, după atentatul de la Barcelona

Postat la 18 august 2017 89 afişări

Autorităţile spaniole au anunţat că forţele de poliţie au ucis cinci suspecţi, care purtau centuri cu explozibil, în oraşul Cambrils, pentru a opri un al doilea atac terorist, la doar câteva ore după atentatul de la Barcelona, informează BBC News online.

Poliţia spaniolă a oprit un al doilea atac terorist, după atentatul de la Barcelona

Şapte persoane, inclusiv un ofiţer de poliţie, au fost răniţi, vineri dimineaţa, în cursul incidentului de la Cambrils, după ce atacatorii au intrat cu vehiculul într-un grup de persoane.

Presa spaniolă relatează că vehiculul s-a răsturnat, iar atacatorii au fost împuşcaţi de poliţie.

Geniştii urmează să detoneze în mod controlat centurile cu explozibil găsite asupra atacatorilor.

Autorităţile spaniole consideră că atacurile teroriste de la Barcelona şi Cambrils au legătură cu o deflagraţie produsă miercuri după-amiaza într-o clădire din oraşul Alcanar, în urma căreia a decedat o persoană.

Josep Lluis Trapero, şeful poliţiei, a declarat că primele informaţii indică faptul că locuitorii casei din Alcanar "pregăteau un dispozitiv exploziv".

Poliţia a transmis că situaţia de Cambrils este în acest moment sub control.

Între timp, poliţia continuă să caute şoferul vechiului folosit în atacul de la Barcelona. Au fost reţinuţi doi indivizi, un marocan şi un bărbat din enclava spaniolă Melilla, însă niciunul nu era şoferul.

Nu este momentan clar câte persoane au fost implicate în incidentele teroriste din ultimele ore din Spania.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.