Pogea: TVA ar putea creste daca deficitul nu va fi limitat la 5,9%

Postat la 06 octombrie 2009 11 afişări

Guvernul are in vedere pentru 2010 o reforma a veniturilor, pentru a majora nivelul contributiilor varsate la buget, in care pot fi pastrate cota unica, impozitul pe profit si impozitul pe venit, o decizie in privinta TVA urmand insa sa fie luata in functie de sustenabilitatea deficitului bugetar.

"Putem avea avea in vedere inclusiv o reforma a veniturilor, pentru ca Romania are unul din cele mai scazute niveluri al veniturilor publice din PIB, de aproximativ 31,8%, spre deosebire de toate celelalte state din jurul nostru care ajung in jur de 40%. Va trebui sa facem aceasta consolidare fiscala, iar daca va trebui sa luam una dintre masuri, vom pastra in continuare cota unica, impozitul pe profit, impozitul pe venit, pentru ca ele au fost cele care au imbunatatit conformarea voluntara la plata a obligatiilor si au stimulat atractivitatea investitionala. Daca este posibil ca din una dintre taxe, in special TVA, sa ne rezulte ca avem un deficit, o vom prezenta public", a declarat Pogea, citat de Mediafax.

El a aratat ca proiectul de buget pentru anul viitor nu este construit la acest moment pe o crestere a TVA.

"Vom vedea daca nivelul de deficit pe care l-am angajat este sustenabil cu actualele venituri si cu actualul nivel de taxare. Noi credem ca vom reusi sa luam celelalte masuri de ajustare a cheltuielilor si sa mentinem un deficit la nivelul de 5,9%, cum ne-am angajat. Romania nu isi permite multi ani de acum inainte sa lucreze cu deficite de 7-8% din PIB", a aratat ministrul Finantelor.

Presedintele Traian Basescu a admis, luni, intr-o discutie cu usile inchise cu investitorii straini, ca TVA ar putea fi majorata din 2010, el declarand, potrivit unor surse participante la intalnire, citate de "Ziarul Financiar", ca prefera cresterea TVA majorarii cotei unice de impozitare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Pogea,
crestere TVA,
deficit,
Basescu
/actualitate/pogea-tva-ar-putea-creste-daca-deficitul-nu-va-fi-limitat-la-5-9-4964864
4964864
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.