Podul Calafat-Vidin: Cum arată noul pod dintre România şi Bulgaria, văzut de sus

Postat la 27 iunie 2013 437 afişări

Noul pod peste Dunăre dintre România şi Bulgaria, de la Calafat-Vidin, care se numeşte "New Europe", a fost inaugurat la data de 14 iunie şi va fi exploatat de o societate mixtă româno-bulgară. Conform estimărilor, peste 100.000 de vehicule ar urma să traverseze anual podul.

Podul Calafat-Vidin: Cum arată noul pod dintre România şi Bulgaria, văzut de sus

 Podul de doi kilometri peste Dunăre a fost inaugurat la data de 14 iunie, în prezenţa premierilor român şi bulgar, Victor Ponta şi Plamen Oreşarski.

Imagini cu noul pod au fost postate pe site-ul oficial al construcţiei.

Podul are două benzi rutiere pe fiecare sens, o linie de cale ferată, două trotuare şi o pistă pentru biciclişti. Proiectul a beneficiat de împrumuturi şi finanţări gratuite de la Uniunea Europeană, Banca Europeană pentru Investiţii, Agenţia Franceză pentru Dezvoltare şi Instituţia G

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/podul-calafat-vidin-cum-arata-noul-pod-dintre-romania-si-bulgaria-vazut-de-sus-11034247
11034247
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.