PNL, moţiune împotriva ministrului Muncii; Salariile demnitarilor cresc, ale altor categorii scad

Postat la 05 februarie 2018 75 afişări

PNL a anunţat,luni, că va depune o moţiune simplă împotriva ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, afirmând că în timp ce indemnizaţiile demnitarilor cresc,salariile mai multor categorii vor scădea pentru că nu a făcut nimeni un studiu privind transferul contribuţiilor de la angajator la angajat.

PNL, moţiune împotriva ministrului Muncii; Salariile demnitarilor cresc, ale altor categorii scad

”În cadrul acestei şedinţe s-a discutat foarte clar depunerea unei moţiuni simple (împotriva ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu-n.r.). Motivele sunt absolut evidente. (...) Ştim foarte bine acele derogări prin Ordonanţa 82 de la legea dialogului social prin care s-a încercat obligarea mediului privat de a creşte salariile brute astfel încât netul angajaţilor să rămână acelaşi, lipsa de predictibilitate, lipsa de coerenţă în ceea ce priveşte Codul Fiscal (...) şi creşterile care de fapt nu au mai fost creşteri în segmentul public din România ne-au determinat să luăm această decizie”, a declarat deputatul PNL Mara Calista, la finalul şedinţei Biroului Executiv al PNL.

Mara Calista a afirmat că transferul contribuţiilor de la angajator la angajat a ”dat peste cap şi mai mult sistemul de salarizare şi fiscalitatea în România”.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.