PMP: Scandalul Schengen a distras atenţia de la rata inflaţiei, care a ajuns la aproape 17%

Autor: Cosmin Pirv Postat la 13 decembrie 2022 45 afişări

Vicepreşedintele PMP Gheorghe Ialomiţianu atrage atenţia asupra faptului că scandalul Schengen a distras atenţia de la unul dintre cele mai importante subiecte, care afectează viaţa de zi cu zi a tuturor românilor: rata inflaţiei a ajuns la aproape 17%.

PMP: Scandalul Schengen a distras atenţia de la rata inflaţiei, care a ajuns la aproape 17%

Potrivit acestuia, românii plătesc astăzi mai mult cu 61,5% pentru un kilogram de zahăr, cu 43,3% pentru un pachet de unt, cu 40,6% pentru ulei şi cu 32% mai mult pentru făină şi mălai, produse de bază din coşul zilnic de cumpărături.

PMP artă că este îngrijorat de ineficienţa măsurilor luate de actuala Coaliţie PSD-PNL-UDMR cu privire la combaterea inflaţiei.

„Potrivit datelelor Institutului Naţional de Statistică rata inflaţiei a ajuns, în luna noiembrie 2022, la 16,76% faţă de 15,32% raportat în luna precedentă. Problema cea mai gravă este că preţurile de consum continuă să crească, mai ales la bunurile de strictă necesitate. Rata inflaţiei la aceste produse este de peste 30%. Cu toate acestea, soluţia găsită de actuala guvernare, de a aloca ajutoare sociale persoanelor cu venituri mici, nu este suficientă, deoarece acoperă doar parţial această creştere şi nu tratează cauza. Dimpotrivă, în momentul anunţării acestor măsuri se produce o creştere a preţurilor”, a declarat fostul ministru de Finanţe Gheorghe Ialomiţianu.

PMP propune Coaliţiei să vină cu set de măsuri pentru stimularea producţiei interne, incluse în bugetul anului 2023, având ca finanţare fonduri europene nerambursabile, precum şi sume alocate de la bugetul de stat. Reprezentanţii formaţiunii susţin că acestea vor avea ca efect reducerea preţurilor, stimularea locurilor de muncă bine plătite şi, implicit, şi mai mulţi bani la bugetul de stat.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
pmp,
rata,
inflaţiei

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.