Plusurile şi minusurile săptămânii care se încheie

Autor: Florin Casota Postat la 20 mai 2018 57 afişări

Plusurile şi minusurile săptămânii care se încheie

▲ Compania Continental Anvelope a anunţat că va investi patru milioane de euro în extinderea tehnologiei de reducere a mirosului în fabrica de cauciucuri din Timişoara. Începând cu 2015, Continental a investit peste 10,5 mil. euro în proiectul pentru implementarea unui sistem de tratare a emisiilor olfactive.

▲ Platforma europeană de ride-hailing Taxify deschide un birou în Bucureşti pentru a servi ca centru de inginerie software unde vrea să recruteze 50 de angajaţi în următoarele 6 luni.

▲ Uzina  Dacia a ajuns de la sub 100 de roboţi în 2014 la peste 800. 20% din procesul de producţie va fi automatizat până în 2020.

▲ Grupul german Bosch, unul dintre cei mai activi investitori străini din România, cu peste 6.000 de angajaţi în companiile locale, a demarat lucrările de construcţie la o nouă clădire administrativă în cadrul fabricii din Blaj. Investiţia este estimată la 7 milioane de euro, iar clădirea va găzdui 250 de angajaţi.

▲ Lidl va deschide la Bucureşti al doilea mare hub digital din Europa, o investiţie de aproape 10 milioane euro. Lidl Digital este divizia de comerţ electronic a Lidl, care susţine şi completează operaţiunile offline ale retailerului german.

▲ Românii au prins gustul datelor mobile: 2017 este al doilea an consecutiv în care consumul de internet mobil aproape s-a dublat, ajungând la 1,4 GB/lună, potrivit ANCOM.

▲ Lucrarea „La Jeune Fille Sophistiquée (Portrait de Nancy Cunard)” de Constantin Brâncuşi a fost vândută de casa de licitaţii Christie’s din New York cu 71 milioane de dolari, stabilind un nou record pentru artistul român care devine astfel al doilea cel mai bine vândut sculptor din lume.

▼ În 2017, investiţiile în economia României au totalizat 22,6% din PIB, ceea ce ne plasează pe locul 8 în UE, dar în perioada 2007-2017 raportul dintre investiţii şi PIB a scăzut cu 12,5% clasându-ne pe locul 4 în topul scăderilor.

▼ Contul curent al balanţei de plăţi (poziţia României în relaţiile de schimb internaţionale) a înregistrat un deficit de 967 milioane euro în primul trimestru al acestui an, cu 25,6% mai mare faţă de ianuarie-martie 2017.

Economia Europei pare a fi veriga slabă din expansiunea economiei mondiale după încetinirea din primul trimestru al acestui an. Prin comparaţie, regiunea celor 35 de ţări membre ale OCDE şi Statele Unite dau semne de creştere „stabilă”, iar indicatorul privitor la China dă semne de accelerare a creşterii economice.

▼ Rottco Consult, o companie aflată în top 10 jucători pe piaţa de distribuţie a carburanţilor din România, cu venituri de 358 milioane de lei în 2016, 0,3 milioane de lei profit net şi 18 angajaţi, a iniţiat demersurile pentru începerea procedurilor de intrare în insolvenţă.

▼ Naţionala de rugby a României a fost descalificată la Cupa Mondială din 2019 din Japonia şi amendată cu 100.000 lire sterline, pentru că a folosit un jucător neeligibil, Sione Fakaosilea originar din Tonga, în opt partide din preliminarii.

▼ Fostul comentator sportiv Cristian Ţopescu a murit, pe 15 mai, la vârsta de 81 de ani. El fusese dus de urgenţă la Spitalul Elias, în urma unor complicaţii cauzate de diabet.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.