Plusurile şi minusurile săptămânii care se încheie

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 26 noiembrie 2017 86 afişări

Plusurile şi minusurile săptămânii care se încheie

+ Proiectul de lege privind înfiinţarea Avocatului Copilului, în cadrul instituţiei Avocatului Poporului, a fost adoptat de Camera Deputaţilor. Scopul instituţiei este de a acţiona în scopul apărării, promovării şi protejării drepturilor copiilor.

+ Proiectul de lege privind înfiinţarea Avocatului Copilului, în cadrul instituţiei Avocatului Poporului, a fost adoptat de Camera Deputaţilor. Scopul instituţiei este de a acţiona în scopul apărării, promovării şi protejării drepturilor copiilor.

+ Grupul italian de utilităţi Enel va investi circa 400 de milioane de euro în digitalizarea reţelelor şi a proceselor din activitatea de distribuţie din România de la începutul anului viitor până în 2020, după cum au anunţat oficialii companiei în cadrul evenimentului Capital Markets Day, desfăşurat la Londra.

+ Staţiunea Sinaia a fost premiată în cadrul Galei World Ski Awards, din Austria, acesta fiind primul an în care România este inclusă pe lista nominalizărilor. în competiţie, alături de Sinaia, care a fost desemnată cea mai bună staţiune de schi din ţară, au intrat alte nouă localităţi din România.

+ Simona Halep (26 de ani) se află în fruntea clasamentului pentru a 7-a săptămână la rând, având cu 40 de puncte mai mult decât urmăritoarea Garbine Muguruza din Spania. Astfel, Halep e sigură că va trece peste Pliskova în topul jucătoarelor care au stat cel mai mult pe locul 1 WTA (sportiva din Cehia a fost lider mondial pentru 8 săptămâni la rând).

+ Numărul întreprinderilor active a crescut în 2016 faţă de anul precedent cu 2,5%, la 500.428 de unităţi, iar cel al salariaţilor cu 1,7%, la 3,9 milioane de persoane.

+ Camera Deputaţilor a adoptat OUG nr. 55/2017 prin care este plafonată indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor la suma de 8.500 de lei, guvernul precizând, în actul normativ, că alte state membre ale UE au programe similare, însă nu la fel de ”generoase„ ca România.

- Al patrulea director general la Tarom în mai puţin de trei luni. Werner Wolff, fost şef al reprezentanţei BMW Timişoara-Arad, a fost numit director general al Tarom de către Consiliul de Administraţie al companiei aeriene. Wolff este al patrulea director în mai puţin de trei luni, după ce Daniela Dragne a demisionat din funcţie.

- Bucureştiul a fost exclus din cursa pentru găzduirea Agenţiei Europene a Medicamentului; oraşele Milano, Amsterdam şi Copenhaga au trecut în turul al doilea de vot al Consiliului UE privind stabilirea sediului Agenţiei Europene a Medicamentului, Bucureştiul nereuşind să treacă de primul tur. Ulterior, oraşul olandez Amsterdam a fost desemnat pentru a găzdui sediul instituţiei.

- Aproape 40% din populaţia României este expusă riscului de sărăcie şi excluziune socială, iar circa 24% din români raportează o degradare a condiţiilor materiale, potrivit datelor din 2016, publicate într-o analiză realizată de Eurostat.

- în 11 luni, prin 10 acte normative, au fost schimbate 261 de articole din Codul fiscal, potrivit unui studiu realizat de Consiliul Naţional al întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii (CNIPMMR).

- Bitcoin a scăzut sub valoarea record atinsă zilele trecută, de 8.000 de dolari, la începutul şedinţei de tranzacţionare de marţi, după ce a fost anunţat că au fost furate criptomonede tether în valoare de 31 de milioane de dolari.

- Peste 60% din angajaţi susţin că obişnuiesc să îşi ia o zi de concediu pentru a merge la un interviu pentru alt loc de muncă, în timp ce 4 din 10 recunosc că preferă să inventeze scuze pentru a lipsi de la birou pentru interviu.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.