Plusurile şi minusurile săptămânii care se încheie

Autor: Florin Casota Postat la 19 noiembrie 2017 86 afişări

Plusurile şi minusurile săptămânii care se încheie

+ AQUA Carpatica, brand creat de antreprenorul Jean Valvis, a fost listat începând cu această lună în magazinele Tesco din Marea Britanie. Listarea brandului în magazinele Tesco vine în condiţiile în care AQUA Carpatica este prezentă deja în acest moment în peste 700 de magazine din Marea Britanie şi Irlanda.

+ UniCredit l-a desemnat pe Dan Bucşa să preia conducerea echipei sale de cercetare din Europa Centrală şi de Est, în calitate de economist-şef pentru această regiune. Dan Bucşa va fi responsabil pentru cercetarea macroeconomică a grupului cu privire la regiunea ECE şi îşi va desfăşura activitatea

la Londra.

+ Persoanele care consumă în mod regulat o varietate de fructe cu coajă lemnoasă, precum nucile, ar avea un risc mai mic de apariţie a afecţiunilor cardiovasculare în comparaţie cu cele care mănâncă rar sau niciodată astfel de alimente, potrivit unui studiu publicat luni în jurnalul American College of Cardiology.

+ Bursa de Valori Bucureşti a înregistrat pentru primele nouă luni ale anului 2017 o valoare tranzacţionată pe toate pieţele de 10,88 mld. lei, în creştere cu 33% faţă de aceeaşi perioadă a anului anterior, trimestrul al treilea fiind cel mai bun din ultimii doi ani.

+ Miliardarul cofondator al gigantului Microsoft va începe lupta împotriva bolii Alzheimer cu o investiţie de 50 de milioane de dolari în Dementia Discovery Fund, un fond cu capital de risc ce reuneşte industria pharma şi guvernul britanic într-un efort comun de a descoperi un tratament împotriva afecţiunii.

+ Compania care deţine renumitul joc de cărţi Cards Against Humanity a cumpărat o bucată de pământ de la graniţa SUA-Mexic, pentru a-l opri pe Donald Trump să construiască zidul între cele două state.

+ E.ON are în plan construcţia unei ”autostrăzi electrice“ care va conecta Norvegia de Italia. Pe această autostradă vor fi disponibile 10.000 de puncte de încărcare până în 2020 care

vor avea o rată de încărcare de 350 kW.

- Peste 400 de oameni au murit, iar alţii 7.000 au fost răniţi în urma cutremurului cu magnitudinea de 7,3 grade care a afectat regiunea muntoasă de la graniţa dintre Iran şi Irak.

- Autorităţile italiene au confiscat peste 900.000 de bancnote euro false, cu valoarea echivalentă de 28 de milioane de euro, produse în imprimerii clandestine din Italia şi România, în investigaţie fiind arestaţi preventiv 13 suspecţi.

- 1% dintre cei mai bogaţi oameni de pe glob deţin 50% din averea globală, potrivit unui nou studiu realizat de Credit Suisse. Anul acesta au apărut nu mai puţin de 2,3 milioane de noi milionari în dolari.

- Dumitru Popescu, directorul companiei româneşti Arca Space Corporation, cu sediul în Las Cruces, a fost arestat, fiind inculpat pentru fraudă, fals şi deturnare de fonduri în Statele Unite.

- O valiză cu pietre preţioase, în valoare de 1,12 milioane de euro, a fost furată de la un comerciant de bijuterii care se afla într-un tren ce călătorea de la Londra la Birmingham.

- Emisiile de carbon vor atinge un nou record în 2017, arată un raport al Global Carbon Project. Nivelul de dioxid de carbon din atmosferă a crescut cu 2% în 2017. Primul vinovat pentru acestă creştere a emisiilor este atribuită Chinei, care face eforturi pentru a trece către un model de energie regenerabilă.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.