Ploile vor continua in aproape toata tara. Cotele de atentie vor fi depasite pentru unele rauri

Postat la 25 iunie 2011 16 afişări

Institutul National de Hidrologie a emis o avertizare privind scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie si cresteri de debite si niveluri cu depasiri ale cotelor de atentie, valabila in tot timpul weekendului, pana luni, ora 13.

Sunt vizate bazinele hidrografice Tisa, Viseu, Iza, Tur, Lapus, Crasna, Barcau superior, bazinele superioare si mijlocii ale raurilor: Olt, Suceava, Moldova, Bistrita, Trotus, Putna si Barlad.

S-a instituit cod galben incepand cu data de 24 iunie, ora 18,00 pe raurile din bazinele hidrografice: Tisa, Viseu, Iza, Tur, Lapus - jud. MM si SM, Crasna, Barcau superior - jud. SJ si SM si incepand cu data de 25 iunie, ora 3,00 bazinele superioare si mijlocii ale raurilor: Olt - jud. HR, CV si BV, Suceava, Moldova - jud SV, Bistrita - jud. SV si NT, Trotus - jud. HR si BC, Putna - jud. VN si Barlad - jud. IS, VS si GL.

In intervalul avertizarii, fenomenele mentioante se pot produce izolat si pe alte rauri mici din zona de munte, din alte bazine hidrografice, precum si pe afluenti de grad inferior ai raurilor marcate pe harta si pe cursurile de apa necadastrate.

La randul sau, Administratia Nationala de Meteorologie a prelungit pana sambata, ora 21 avertizarea de ploi local insemnate cantitativ, descarcari electrice, intensificari ale vantului, grindina, racire accentuata a vremii valabila pentru cea mai mare parte a teritoriului, cu exceptia judetelor din vestul si sud-vestul tarii.

In Muntenia, Dobrogea, Moldova, Transilvania si Maramures, precum si in zonele montane vor fi averse ce pot avea caracter torential, descarcari electrice si intensificari ale vantului. Cantitatile de apa vor depasi local 25-30 l/mp si vor fi conditii de grindina.

Urmărește Business Magazin

Citeşte pe Gandul.ro

/actualitate/ploile-vor-continua-in-aproape-toata-tara-cotele-de-atentie-vor-fi-depasite-pentru-unele-rauri-8387383
8387383
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.