Platforma Donează pentru linia întâi a donat aparatură de peste 500.000 de lei Centrului Naţional de Coordonare a Intervenţiei, „creierul” operaţiunilor în lupta împotriva virusului

Autor: Alex Ciutacu Postat la 20 mai 2020 79 afişări

Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei (CNCCI), considerat „creierul” operaţiunilor de intervenţie de la începutul crizei medicale generate de Covid-19, a primit aparatură de ultimă generaţie în valoare de peste 500.000 lei, din donaţiile adunate prin platforma Donează pentru linia întâi.

“Echipamentele primite în urma donaţiilor efectuate prin platforma Donează pentru linia întâi ne vor ajuta să fim mai agili şi mai eficienţi în cazul situaţiilor de urgenţă şi să luăm astfel decizii mai rapide în lupta pentru viaţă. Noile dotări ne vor permite nu doar să acţionăm rapid în situaţia curentă, ci şi în coordonarea eficientă a activităţilor de prevenţie. Platforma Donează pentru linia întâi este un exemplu de mobilizare şi de implicare socială, le mulţumim iniţiatorilor, care au fost alături de noi pe tot parcursul acestor zile deosebit de grele şi tuturor celor peste 60.000 de oameni care au donat până acum pentru linia întâi”, a spus Raed Arafat, secretar de stat, şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).

Astfel, platforma creată de eMAG, Banca Transilvania, Bitdefender şi Mobexpert a donat către CNCCI o serie de PC-uri, video proiectoare, laptopuri, imprimante, monitoare, instalaţie de sonorizare, televizoare, echipamente periferice pentru întreg personalul implicat în gestionarea şi coordonarea situaţiilor de urgenţă.

“Perioada pe care o traversăm ne arată, mai mult ca oricând, că avem nevoie de digitalizare şi de infrastructură solidă în domeniile cheie care ţin de sănătate şi de siguranţa oamenilor, în situaţii limită. Pentru ca echipele din teren să răspundă cu rapiditate în cazul unor urgenţe, este nevoie de tehnologie si de sisteme performante. Prin donaţia realizată prin platforma Donează pentru linia întâi ne dorim să contribuim la îmbunătăţirea acestei performanţe. Astfel, venim în sprijinul celor care au nevoie în perioada pe care încă o traversăm şi ajutăm la prevenirea altor situaţii de urgenţă, în viitor”, a spus Iulian Stanciu, CEO eMAG.

Citeşte continuarea articolului pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.