Planul Ungariei pentru a ajunge la fel de bogată ca Austria

Postat la 19 iulie 2018 367 afişări

Banca Naţională a Ungariei a pu­bli­cat un studiu în care arată paşii pe care Ungaria ar trebui să-i urmeze pentru a avansa din punct de vedere eco­nomic. Lucrarea, intitulată „180 de paşi pentru convergenţa sustenabilă a economiei ungare“, cere reforme cuprinzătoare concentrate pe sănătate şi educaţie, scrie hungarytoday.hu.

Planul Ungariei pentru a ajunge la fel de bogată ca Austria

Analiza nu are concluzii optimiste despre rezultatele de până acum. „În pofida mai multor încercări, Ungaria, ca multe alte state din Europa Centrală şi de Est, nu poate ajunge din urmă vestul din punctul de vedere al economiei“, se arată în lucrarea citată. Documentul stabileşte ţinte macroeconomice ambi­ţioa­se pentru 2030 care pot fi atinse prin urmarea celor 180 de paşi.

 

 De ase­menea, studiul demonstrează că, prin prisma comparaţiei cu statisticile inter­na­ţionale, progresul economic al Un­gariei ar trebui să se bazeze mai degrabă pe o creştere calitativă decât pe o creş­tere cantitativă. Prin reforma com­peti­ti­vităţii se va putea îmbunătăţi pro­duc­tivitatea, iar în 10 ani salariile no­minale se pot dubla.

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.