"Planeta Maimuţelor: Revoluţie" a debutat pe primul loc în box office-ul nord-american. Ce filme urmează în top - VIDEO

Autor: Florin Badescu Postat la 14 iulie 2014 35 afişări

Lungmetrajul SF "Planeta Maimuţelor: Revoluţie/ Dawn of the Planet of the Apes", produs de studiourile Fox în 3D, a debutat pe primul loc în box office-ul nord-american cu încasări de 73 milioane de dolari.

Regizat de Matt Reeves, filmul "Planeta Maimuţelor: Revoluţie" îl prezintă în rolul principal pe Andy Serkis, care revine în rolul lui Caesar, o maimuţă evoluată genetic, liderul unei armate de maimuţe şi primate care s-au refugiat în pădurile din jurul oraşului San Francisco. Atunci când primatele sunt ameninţate de un grup de oameni, supravieţuitori ai unei epidemii care a făcut ravagii pe plan mondial în urmă cu 10 ani, în ambele tabere apar grupări profund divizate, care cer fie reinstaurarea păcii, fie declanşarea unui război care să determine specia dominantă de pe Terra. Filmul îi mai are în distribuţie pe Gary Oldman, Keri Russell, Jason Clarke, Toby Kebbell, Kodi Smit-McPhee, Enrique Murciano şi Kirk Acevedo, informează hollywoodreporter.com.

Acest film SF, produs cu un buget de 170 de milioane de dolari, a fost lansat la trei ani după precedentul lungmetraj din serie, "Planeta Maimuţelor: Invazia", care a avut premiera în august 2011. Acel film, regizat de Rupert Wyatt, a obţinut încasări de 481,8 milioane de dolari pe plan mondial.

Filmul SF "Transformers: Exterminarea", regizat de Michael Bay, a pierdut poziţia de lider pe care a ocupat-o două săptămâni în box office-ul nord-american şi a coborât pe locul al doilea cu încasări de 16,5 milioane de dolari. După evenimentele din "Transformers 3", rasa umană încearcă să se refacă, iar Autoboţii şi Decepticonii au dispărut cu toţii de pe faţa Pământului. Însă un grup influent de oameni de afaceri şi cercetători, convinşi că este cazul ca oamenii să înveţe ceva din incursiunile Transformerilor pe Terra, forţează limitele tehnologiei dincolo de ceea ce poate fi controlat, în vreme ce Pământul devine centrul de interes al unei ameninţări străvechi a Transformerilor. "Transformers: Exterminarea" este parţial filmat în China, în regim de coproducţie între Paramount Pictures şi compania chineză de stat China Movie Channel. Pe lângă distribuţia hollywoodiană - Nicola Peltz, Jack Reynor, Sophia Myles, Stanley Tucci şi Kelsey Grammer -, în film au jucat şi actori din China, printre care Li Bingbing.

Comedia "Tammy", de Ben Falcone şi cu Melissa McCarthy şi Susan Sarandon în rolurile principale, a coborât o poziţie şi a ajuns pe locul al treilea în box office-ul nord-american, cu încasări de 12,9 milioane de dolari. După ce şi-a pierdut slujba şi a aflat că soţul o înşală, Tammy (Melissa McCarthy) porneşte într-o călătorie alături de bunica ei alcoolică (Susan Sarandon), în timpul căreia redescoperă bucuria de a trăi.

Comedia de acţiune "O altă adresă de pomină/ 22 Jump Street", de Michael Bacall, Phil Lord şi Christopher Miller, coboară o poziţie şi ajunge pe locul al patrulea, cu încasări de 6,7 milioane de dolari. În această continuare a filmului "21 Jump Street - O adresă de pomină" (2012), poliţiştii Schmidt (Jonah Hill) şi Jenko (Channing Tatum) înfruntă de această dată provocările colegiului pentru a descoperi cine se află în spatele traficului de droguri printre studenţi. Eroii vor avea de înfruntat aventuri încă şi mai mari în acerba luptă pentru popularitate din frăţiile studenţeşti, vânând în acelaşi timp indicii pentru a-şi duce misiunea la bun sfârşit. Dave Franco revine în distribuţia filmului, iar pe afişul peliculei figurează şi actorul Brad Pitt, într-o apariţie specială.

Filmul de animaţie "Cum să îţi dresezi dragonul 2/ How to Train Your Dragon 2", de Dean DeBlois, se menţine pe locul al cincilea în clasament, cu încasări de 5,8 milioane de dolari. Au trecut cinci ani de când vikingii şi dragonii trăiesc în bună pace pe insula Berk. În timp ce prietenii lor se întrec în curse pe dragoni, Sughiţ (cu vocea lui Jay Baruchel) şi Ştirbul (cu vocea lui Jonah Hill) cutreieră cerurile, călătorind unde nimeni din neamul lor n-a mai ajuns. Una din aventurile lor îi aduce la o peşteră plină de dragoni sălbatici conduşi de un lider misterios, iar pacea este din nou pusă în pericol. Sughiţ şi Ştirbul trebuie iarăşi să lupte pentru ceea ce cred, dându-şi seama că numai împreună au puterea de a schimba odată pentru totdeauna viitorul oamenilor şi al dragonilor deopotrivă. Printre actorii care asigură vocea personajelor din acest film se numără Gerard Butler (Stoick cel Mare), Kristen Wiig (Ruffnut), Cate Blanchett (Valka) şi Djimon Hounsou (Drago Bludvist).

Lungmetrajul "Earth to Echo", de Dave Green, s-a menţinut pe locul al şaselea, cu încasări de 5,5 milioane de dolari. Un grup de prieteni (interpretaţi de Astro, Ella Wahlestedt, Reese Hartwig şi Teo Halm) investighează o serie de mesaje bizare pe care le primesc după ce un proiect de construcţie începe în vecinătatea lor.

Filmul "Şi ne izbăveşte de cel rău/ Deliver Us from Evil", de Scott Derrickson, a pierdut trei poziţii şi a coborât pe locul al şaptelea, cu încasări de 4,7 milioane de dolari. Bazat pe relatările unui fost ofiţer al Departamentului de poliţie din New York, filmul îl prezintă pe detectivul Ralph Sarchie (Eric Bana), care trebuie să investigheze o serie de crime terifiante şi inexplicabile. Detectivul va face în cele din urmă echipă cu un preot neconvenţional (Edgar Ramirez), specializat în ritualuri de exorcizare, pentru a lupta împotriva şirului de posedări înfricoşătoare ce terorizează întregul oraş.

Filmul "Maleficent", cu Angelina Jolie în rolul principal, a coborât o poziţie şi a ajuns pe locul al optulea, cu încasări de 4,1 milioane de dolari. Pelicula, regizată de Peter Stromberg, reprezintă o ecranizare live-action a celebrului basm "Frumoasa din pădurea adormită", prezentat din punctul de vedere al personajului negativ. Frumoasa şi tânăra Maleficent (Angelina Jolie) trăieşte o viaţă idilică în regatul ei acoperit de păduri, visând să devină o puternică zână bună. Dar într-o bună zi, armata unui rege invadator îi atacă semenii şi o trădare de temut face inima zânei să se transforme în piatră. Câţiva ani mai târziu, mânată de setea de răzbunare, Maleficent va arunca un crunt blestem asupra Aurorei (Elle Fanning), fiica succesorului la tron al regelui ce i-a pustiit regatul, dar, pe măsură ce Aurora creşte, vrăjitoarea începe să se întrebe dacă nu cumva aceasta deţine cheia unui viitor paşnic al întregului ţinut.

Filmul "New York Melody/ Begin Again" a urcat şase locuri şi a ajuns pe poziţia a noua în box office-ul nord-american, cu încasări de 2,9 milioane de dolari. Această comedie sentimentală cu accente muzicale, în care se remarcă Keira Knightley, Mark Ruffalo şi Adam Levine, vorbeşte despre iubire, muzică, trădare, celebritate şi colaborările providenţiale care sunt capabile să schimbe destine.

Cea mai recentă producţie regizată de Clint Eastwood, musicalul "Jersey Boys", a coborât două poziţii şi ocupă locul al zecelea în box office-ul nord-american, cu încasări de 2,5 milioane de dolari. Filmul spune povestea a patru tineri certaţi cu legea din New Jersey, care vor forma împreună legendarul grup rock din anii '60 The Four Seasons. În rolurile principale joacă Vincent Piazza, John Lloyd Young, Erich Bergen, alături de Christopher Walken şi Michael Lomenda.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
BOX OFFICE,
FILM,
/actualitate/planeta-maimutelor-revolutie-a-debutat-pe-primul-loc-in-box-office-ul-nord-american-ce-filme-urmeaza-in-top-video-12932631
12932631
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.