Plan pentru Alitalia

Postat la 31 martie 2006 21 afişări

Guvernul italian va renunta la controlul asupra companiei aeriene Alitalia cat mai curand posibil. Ministrul economiei, Domenico Siniscalco, a precizat ca participarea statului la operatorul aerian italian, aflat in criza de o buna bucata de vreme, se va reduce de la 62% la mai putin de 51%.

Guvernul italian va renunta la controlul asupra companiei aeriene Alitalia cat mai curand posibil. Ministrul economiei, Domenico Siniscalco, a precizat ca participarea statului la operatorul aerian italian, aflat in criza de o buna bucata de vreme, se va reduce de la 62% la mai putin de 51%. Compania are nevoie de fonduri private pentru a se recapitaliza, o necesitate inclusa in planul de afaceri convenit cu Comisia Europeana si sindicatele. Acordul ofera companiei posibilitatea sa angajeze un credit garantat de stat in valoare de 400 de milioane de euro, suficient pentru ca Alitalia sa isi continue activitatea pana la inceputul anului viitor.

 

Un alt punct cheie al planului il reprezinta concedierea a 3.700 de angajati. Acestia vor primi compensatii de 300 de milioane de euro, cea mai mare parte din fonduri guvernamentale.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Actualitate
/actualitate/plan-pentru-alitalia-2510836
2510836
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.