Pippidi, mesaj pentru Diaspora: Adevăr dureros sau jignire?

Postat la 11 septembrie 2018 186 afişări

Alina Mungiu Pippidi a vorbit despre motivele pentru care românii decid să-şi părăsească ţara, împărţindu-i pe aceştia în două categorii.

Pippidi, mesaj pentru Diaspora: Adevăr dureros sau jignire?

"Principalul factor al migraţiei este factorul economic. Lumea pleacă şi va continua să plece, cât timp va exista o diferenţă de salariu între noi şi Europa de Vest (...) Oamenii care pleacă sunt de două feluri: care îşi vor găsi loc de muncă, care vor fi competitivi şi alţii care vor trage mâţa de coadă (...)

Noi considerăm că e o soluţie să trimitem săracii, dar este şi un reflux. Am trimis în Occident oameni care nu prea au ce face acolo, nu trăiesc bine. Noi nu am avut niciun plan niciodată, în afară de o clientelizare a diasporei pe plan electoral. Dai 50.000 de euro la oameni, sumă care nu este exact ce le lipseşte oamenilor să se întoarcă să îşi facă o afacere. La ce servesc banii ăştia? Doar să votezi cu Guvernul care ţi-i dă?", a spus Pippidi la B1TV.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.