Pieţele lumii reacţionează brutal la ameninţările lui Trump: Preşedintele american a anunţat că e pregătit să impună tarife pe toate importurile chinezeşti, adică 500 de miliarde de dolari

Autor: Alex Ciutacu Postat la 20 iulie 2018 68 afişări

Pieţele lumii reacţionează brutal la ameninţările lui Trump: Preşedintele american a anunţat că e pregătit să impună tarife pe toate importurile chinezeşti, adică 500 de miliarde de dolari

Pieţele globale de capital înregistrează scăderi bruşte vineri dimineaţă după ce preşedintele american Donald Trump a anunţat că va impune tarife pe bunuri chinezeşti de peste 500 de miliarde de dolari, potrivit Business Insider.

Trump a declarat pentru un interviu CNBC că „este pregătit să ajungă la 500” cu tarifele pe importurile chinezeşti.

Drept răspuns, indicele S&P 500 a înregistra vineri la ora 14.00 o scădere de 0,4%, în timp ce indicele industrial Dow Jones înregistra scăderi de 0,53%.

În Europa, indicele FTSE 100 a scădut cu 0,3% în primele minute după comentariile lui Trump, iar indicele german DAX a suferit o scădere cu 0,5% în primele minute după anunţ.

„Prima dată dolarul, acum acţiunile. Interviul lui Trump cu CNBC dă lucrurile peste cap în toate privinţele”, spune Neil Wilson, analist şef de piaţă în cadrul Markets.com.

„Acţiunile s-au prăbuşit rapid după ce Trump a anunţat că e pregătit să trântească tarife pe toate bunurile pe care SUA le importă din China, care totalizează puţin peste 500 de miliarde de dolari. Asta în coparaţie cu tarifele actuale pe importuri de 34 de miliarde de dolari, ceea ce ne arată că urmează escaladări mai serioase”.

Comentariile lui Trump vin în contextul în care tensiunile dintre cele mai mari două economii ale lumii escaladează.

„Nu fac asta pentru politici. Fac asta pentru că este cel mai bun lucru pentru economia noastră”, spune Trump în interviul pentru CNBC. „Se profită de noi şi nu îmi place asta”.  

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tarife,
anunt,
miliarde

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.