Experiment făcut de o companie: a scurtat săptămâna de lucru la doar 4 zile. Efectul pe care l-a avut asupra companiei a surprins pe toată lumea

Postat la 20 iulie 2018 1163 afişări

Experiment făcut de o companie: a scurtat săptămâna de lucru la doar 4 zile. Efectul pe care l-a avut asupra companiei a surprins pe toată lumea

O companie din Noua Zeelandă vrea să implementeze permanent programul de muncă de patru zile, după ce experimentul de opt săptămâni în care angajaţii au avut program redus, dar au fost plătiţi integral, s-a dovedit un succes, informează miercuri DPA.

 

,,Productivitatea a crescut, nivelul de stres a scăzut'', a declarat Andrew Barnes, directorul executiv al Perpetual Guardian.

Experimentul a început în luna martie şi le-a permis tuturor celor 240 de angajaţi să muncească timp de doar patru zile pe săptămână, fără să li se micşoreze salariul.

O echipă de cercetători de la Auckland University a monitorizat experimentul pentru a evalua impactul asupra angajaţilor.

,,Am constatat o creştere masivă a implicării personalului şi a gradului de satisfacţie referitor la munca pe care o desfăşoară, creşterea masivă a intenţiei angajaţilor de a lucra în continuare pentru aceeaşi companie şi nu am observat niciun semn de scădere a productivităţii'', a spus Barnes pentru New Zealand Herald.

Înainte, doar 54% dintre angajaţi erau mulţumiţi de echilibrul dintre viaţa profesională şi cea de familie, numărul acestora a urcat la 78% în timpul perioadei în care programul a fost redus la patru zile lucrătoare.

Experimentul s-a axat pe faptul că firma plătea pentru productivitate în loc de timp lucrat.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.