Pierderea de informaţii, una dintre principalele probleme ale companiilor din Europa de Est

Postat la 16 ianuarie 2014 66 afişări

87% dintre companiile din Europa de Est s-au confruntat cu un incident care a dus la pierderea de informaţii, mare parte a firmelor din regiune raportând incidente de securitate internă, potrivit studiului "Global Corporate IT Security Risks 2013", realizat de B2B International şi Kaspersky Lab.

Pierderea de informaţii, una dintre principalele probleme ale companiilor din Europa de Est

Conform acestuia, cele mai întâlnite ameninţări interne sunt defecte ale sofware-ului existent, breşe de securitate cauzate de o eroare umană şi pierderea sau furtul dispozitivelor mobile.

Cu toate ca majoritatea companiilor din întreaga lume pun în aplicare măsuri preventive de securitate IT, acestea consideră că măsurile disponibile nu sunt suficiente împotriva scurgerilor de informaţii. O altă problemă evidenţiată de raport este că angajaţii nu respectă întotdeauna politicile de securitate ale firmei, iar companiile nu au o grilă clară de sancţiuni pentru cei care încalcă respectivele politici.

Din punct de vedere al categoriilor de companii, autorii studiului notează că întreprinderile mici şi mijlocii folosesc în mai mică măsură soluţiile de securitate existente pe piaţă.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/pierderea-de-informatii-una-dintre-principalele-probleme-ale-companiilor-din-europa-de-est-11912244
11912244
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.