Piaţa smartphone-urilor va creşte cu 30% în acest an, de la 2,5-2,7 milioane unităţi vândute în 2014

Autor: Adrian Dumitrache Postat la 18 martie 2015 45 afişări

Piaţa locală a telefoanelor inteligente va creşte cu 30% în acest an, de la 2,5-2,7 milioane de unităţi vândute în 2014, pe fondul menţinerii tendinţei de migrare a clienţilor de la terminale normale la inteligente, a declarat şeful diviziei Telecom a Samsung Telecom România, Alexandru Munteanu.

"Numeroşi utilizatori de telefoane mobile migrează de la un terminal normal (feature phone) la unul inteligent (smartphone) şi consider că există suficient loc de creştere pe această piaţă. În prima parte a anului trecut, vânzările de telefoane mobile normale încă erau consistente, dar pe măsură ce preţurile terminalelor inteligente au scăzut, vânzările au crescut. Primele două luni din acest an au adus creşteri de peste 30% pe segmentul telefoanelor inteligente şi mă aştept ca până la finele anului, pe medie, avansul să se situeze în jurul valorii de 30%", a spus Munteanu, prezent la un eveniment dedicat lansării în România a terminalelor Samsung S6 şi S6 edge.

El a adăugat că Samsung a încheiat anul 2014 cu o cotă de 40% din piaţa telefoanelor mobile, obiectivul pentru acest an fiiind apropierea de pragul de 50%.

"Mă aştept să atingem 45% din piaţă imediat după ce noile terminale premium, Galaxy S6 şi Galaxy S6 edge, vor fi disponibile pe piaţa românească, undeva în a doua parte a lunii aprilie", a afirmat Munteanu.

El a spus că distribuţia telefoanelor mobile Samsung se bazează pe operatorii de telefonie mobilă - 70% şi retaileri - 30%.

"Cifrele sunt normale. Operatorii acordă subvenţii importante la achizţia unui smartphone scump şi atunci îşi i-au partea leului", a spus reprezentantul Samsung Telecom România.

Producătorul sud-coreean Samsung a prezentat, la începutul acestei luni, terminalele S6 şi S6 edge la Mobile World Congress în Spania.

Noile echipamente au ecrane frontale de 5,1 inci, precum modelul S5, şi cameră foto de 16 megapixeli, cu o lentilă specială care îmbunătăţeşte calitatea fotografiilor făcute noaptea.

Ecranul Galaxy 6 edge se extinde şi pe margini, uşurând accesarea aplicaţiilor şi permiţând părţilor laterale să lumineze, chiar şi atunci când este cu faţă în jos, atunci când utilizatorul primeşte mesaje sau este sunat. Modelul S6 este dotat doar cu ecran frontal.

De asemenea, smartphone-urile includ un sistem de recunoaştere a amprentei, pentru sporirea securităţii echipamentelor.

Telefoanele pot fi încărcate wireless şi, după zece minute de alimentare a bateriei, utilizatorii pot folosi echipamentele pentru a vedea clipuri video timp de două ore.

Noile modelele lansate de Samsung vor rula sistemul de operare Android Lollipop de la Google.

Grupul sud-coreean Samsung este cel mai mare producător de telefoane mobile la nivel mondial după vânzări.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
TELEFOANE INTELIGENTE,
PIAŢĂ,
VÂNZĂRI
/actualitate/piata-smartphone-urilor-va-creste-cu-30-in-acest-an-de-la-2-5-2-7-milioane-unitati-vandute-in-2014-14007878
14007878
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.