Proteste violente într-un oraş ucrainean, după ce un vehicul militar a lovit mortal o fetiţă

Autor: Ioana Bojan Postat la 17 martie 2015 86 afişări

Locuitorii din oraşul Kostiantinivka, din estul Ucrainei, au fost implicaţi luni seara în confruntări violente cu autorităţile regionale, după ce un vehicul militar blindat a lovit mortal o fetiţă în vârstă de şase ani.

Comandantul poliţiei regionale din Doneţk, Viaceslav Abroskin, s-a deplasat marţi în oraşul Kostiantinivka, pentru a încerca să evite repetarea incidentelor violente de luni seara, când o mulţime furioasă a răsturnat mai multe maşini de poliţie, relatează Associated Press.

Potrivit autorităţilor, persoanele care au provocat incidentele violente de luni seara au fost reţinute, iar militarii responsabili pentru accidentul de luni, soldat cu moartea unei fetiţe, au fost suspendaţi pe parcursul investigaţiei poliţiei.

Kostiantinivka se află la aproximativ 20 de kilometri de linia de front dintre forţele guvernamentale ucrainene şi cele separatiste.

Un armistiţiu încheiat în februarie de părţile implicate în conflict este în general respectat, însă tensiunile rămân intense în oraşele situate în apropierea liniei de front.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
UCRAINA,
ARMATĂ,
PROTESTE
/actualitate/proteste-violente-intr-un-oras-ucrainean-dupa-ce-un-vehicul-militar-a-lovit-mortal-o-fetita-14000132
14000132
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.