Coreea de Nord, acuzată de atac cibernetic asupra infrastructurii nucleare sud-coreene

Autor: Iuliana Enache Postat la 17 martie 2015 51 afişări

Coreea de Sud şi-a acuzat vecinul din nord de un atac cibernetic asupra operatorului centralei sale nucleare, relatează Sky News, în pagina electronică.

Atacurile ar fi avut loc în decembrie şi au fost descrise de Guvernul sud-coreean drept o "provocare clară la adresa securităţii" ţării.

"Condamnăm terorismul cibernetic persistent al Coreei de Nord care vizează ţara noastră şi comunitatea internaţională", afirmă Ministerul Unificării într-un comunicat. Acesta acuză Phenianul şi că ia "ostatice vieţile şi siguranţa poporului" sud-coreean.

În decembrie, hackerii au publicat pe Twitter manuale, schiţe şi alte informaţii despre reactoarele sud-coreene, alături de informaţii personale despre angajaţii companiei.

Echipa sud-coreeană care anchetează incidentul susţine că hackerii au încercat să perturbe funcţionarea reactoarelor care furnizează aproximativ 30 la sută din electricitatea ţării, dar nu au reuşit să treacă de sistemele de control.

Ei susţin că hackerii au furat datele folosind adrese din China pentru a trimite aproximativ 6.000 de e-mailuri de tip phishing unui număr de peste 3.500 de foşti şi actuali angajaţi implicaţi în funcţionarea a 23 de reactoare.

În plus, codurile folosite în atacuri sunt similare cu unele utilizate anterior de hackerii nord-coreeni şi intenţionează să "genereze tulburări sociale".

Acuzaţiile intervin în timp ce tensiunile din regiune sunt tot mai accentuate, pe fondul exerciţiilor militare dintre Statele Unite şi Coreea de Sud, denunţate de Phenian.

Aceasta este totodată prima dată când Seulul a acuzat Phenianul de atacuri cibernetice asupra infrastructurii sale, citând exemple anterioare ce au vizat agenţii guvernamentale, instituţii militare, bănci, televiziuni şi site-uri de ştiri.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
COREEA DE SUD,
COREEA DE NORD,
INTERNET
/actualitate/coreea-de-nord-acuzata-de-atac-cibernetic-asupra-infrastructurii-nucleare-sud-coreene-14002623
14002623
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.