Piaţa oficială a lactatelor a pierdut un sfert din volum

Autor: Mădălina Dediu Panaete Postat la 31 ianuarie 2013 41 afişări

Piaţa oficială a lactatelor a scăzut anul trecut cu 20-25% în volum comparativ cu 2011 din cauza diminuării puterii de cumpărare a românilor, potrivit estimărilor lui Dorin Cojocaru, director general al Asociaţiei Patronale Române din Industria Laptelui (APRIL).

Piaţa oficială a lactatelor a scăzut anul trecut cu 20-25% în volum comparativ cu 2011 din cauza diminuării puterii de cumpărare a românilor, potrivit estimărilor lui Dorin Cojocaru, director general al Asociaţiei Patronale Române din Industria Laptelui (APRIL). "Consumul de lapte a fost anul trecut de 60 de litri per capita, infim comparativ cu alte ţări occidentale. Consumul nu a scăzut pentru că a dispărut lap­tele din preferinţele românilor, ci din cauza priorităţilor din bugetul familiei", a explicat el. Din punctul de vedere al valorii, comparativ cu 2008 piaţa oficială a laptelui (fără vânzările prin pieţe sau consumul de lapte din producţie proprie) a scăzut de la 2 mld. euro la 0,8 mld. euro anul trecut. "Piaţa a scăzut uniform pe toate categoriile de produse. Pot spune că se vinde ce este mai ieftin (..). Totuşi în­cep să crească preferinţele pentru «fabricat în România» şi acesta este un lucru bun", a mai spus Cojocaru. APRIL are 44 de membri dintre care 39 producători de lactate care procesează 70% din laptele materie primă din România. Printre membrii aso­ciaţiei se află şi Danone, Albalact, FrieslandCampina şi Covalact.

Alte stiri pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
lactate,
Dorin Cojocaru,
APRIL
/actualitate/piata-oficiala-a-lactatelor-a-pierdut-un-sfert-din-volum-10534764
10534764
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.