Piaţa muncii, mai afectată decât în timpul crizei din anii '30. Şomajul va ajunge în curând la un record mondial

Postat la 05 aprilie 2020 157 afişări

Piaţa muncii, mai afectată decât în timpul crizei din anii '30. Şomajul va ajunge în curând la un record mondial

Organizaţia Internaţională a Muncii a anunţat că 25 de milioane de locuri de muncă vor fi pierdute. 9,96 milioane de americani au solicitat, în ultimele 2 săptămâni, ajutor de şomaj , nr. total de solicitări în primele 6 luni ale recesiunii 2007-2009. 

Economiştii estimează că şomajul va creşte cu 4,6% în SUA şi 8,3% în zona euro până la sfărşitul anului 2021

Conform Bloomberg, directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva, avertizează cu privire la o „criză cum n-a fost alta”. Reducerile din Austria în SUA reflectă cea mai profundă recesiune pe timp de pace din anii 1930, deoarece economiile sunt îngheţate pentru a bate pandemia.

Creşterea şomajului va intensifica presiunea asupra guvernelor şi băncilor centrale pentru a accelera livrarea programelor pentru a compensa lucrătorii care sunt concediaţi sau pentru a convinge angajatorii să acopere salariile până când virusul va dispărea.

Planeta riscă o recesiune puternică sau o redresare slabă, fapt ce ar obliga guvernele să facă şi mai multe compromisuri economice pentru a susţine piaţa muncii.

O primă privire a devastării Statelor Unite a fost evidentă în raportul său lunar de muncă de vineri, arătând că ocuparea forţei de muncă a scăzut luna trecută pentru prima dată într-un deceniu. Salariile au scăzut cu peste 700.000, de şapte ori mai mult decât au prevăzut economiştii.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
somaj,
criza,
piata muncii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.