Angela Merkel, optimistă privind situaţia epidemică, analizează moduri de relaxare a restricţiilor

Autor: Mihai Draghici Postat la 04 aprilie 2020 239 afişări

Angela Merkel, optimistă privind situaţia epidemică, analizează moduri de relaxare a restricţiilor

Cancelarul Angela Merkel s-a declarat optimistă, vineri după-amiază, privind situaţia epidemică în Germania, subliniind că analizează posibilităţi pentru îmbinarea protecţiei medicale cu revenirea treptată la normalitate.

Angela Merkel, cancelarul Germaniei, a declarat vineri după-amiază că cifrele epidemice din Germania prezintă o "rază de speranţă", explicând că examinează modalităţi de iniţiere a procesului revenirii la normalitate.

"Este adevărat că cele mai noi cifre ale Institutului Robert Koch, chiar dacă sunt foarte ridicate, aduc foarte prudent puţină speranţă. Ascensiunea noilor cazuri confirmate a mai încetinit comparativ cu ultimele zile", a afirmat Angela Merkel, conform cotidianului Le Figaro şi agenţiei Reuters.

Preşedintele Institutului Robert Koch, Lothar Wieler, a anunţat vineri o încetinire a propagării Covid-19, în contextul restricţiilor. "Vedem că propagarea virusului a încetinit. Vedem că funcţionează", a spus el.

Angela Merkel a precizat: "Categoric, este prematur să identificăm o tendinţă specifică, prin urmare, este prea devreme să relaxăm unele dintre regulile stricte stabilite. Eu şi Guvernul ne gândim cum să obţinem simultan două lucruri: asigurarea protecţiei medicale pentru toţi şi iniţierea procesului de revenire la normalitate în viaţa publică".

În Germania se înregistrează 89.838 de cazuri de infectare cu noul coronavirus şi 1.230 de decese, potrivit datelor furnizate de Universitatea Johns Hopkins (SUA).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
germania,
coronavirus,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.