Cine sunt şefii de companii care rămân fără jumătate din salariu din cauza pandemiei

Autor: Andra Stroe Postat la 03 aprilie 2020 364 afişări

Cine sunt şefii de companii care rămân fără jumătate din salariu din cauza pandemiei

Paul Marchant, directorul executiv al lanţului de retail vestimentar Primark, George Weston, directorul executiv al AB Foods, grupul care deţine Primark şi directorul financiar al grupului, John Bason, au solicitat ca salariul de bază să le fie redus temporar cu 50% în timpul crizei.

Între timp, salariile de bază ale tuturor directorilor din consiliul de administraţie AB Foods care nu au funcţii executive, inclusiv preşedintele companiei, Michael McLintock, au fost reduse cu 25%. „Consiliul de administraţie, inclusiv echipa de conducere executivă, consideră că aceşti paşi sunt adecvaţi, având în vedere că acum câştigurile pe întregul an vor fi mult mai mici decât cele prevăzute la începutul exerciţiului financiar”, au declarat reprezentanţii AB Foods, citaţi de retailgazette.co.uk.

„Consiliul de administraţie este conştient de faptul că traiul multor angajaţi Primark va fi afectat de COVID-19. Măsurile de reducere a costurilor operaţionale în Primark continuă să fie dezvoltate şi puse în aplicare”.

În luna martie, AB Foods a avertizat despre impactul focarului, mai ales că Primark nu operează şi în online, iar magazinele sale au fost închise începând cu 21 martie.

Retailerul de modă nu a plătit chiria trimestrială săptămâna trecută, în încercarea de a obliga proprietarii spaţiilor comerciale în care operează să ia în considerare revizuirea urgentă a condiţiilor, deoarece pandemia afectează tranzacţiile.

Mişcarea se referea la 110 din spaţiile închiriate din Marea Britanie, iar chiria trimestrială trebuia să fie plătită pe 25 martie.

În paralel, grupul de modă Arcadia a declarat că a trimis în concediu 14.500 din cei 16.000 de angajaţi, în timp ce liderilor seniori ai companiei li s-au redus salariile cu 50% ca urmare a crizei coronavirusului.

Echipa şi consiliul de conducere al grupului vor avea reduceri salariale cuprinse între 25% şi 50%, în timp ce directorul executiv al grupului, Ian Grabiner, a ales să nu primească niciun salariu sau beneficii până la încheierea pandemiei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
salariu,
companii,
sefi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.