Piaţa muncii în România: unii plâng că nu au pe cine să angajeze şi aduc muncitori din Vietnam, alţii disponibilizează cu sutele

Autor: Ramona Cornea Postat la 25 ianuarie 2023 96 afişări

Companiile se plâng – unele dintre ele - că nu au de unde să recruteze. Cei 100.000 de muncitori străini cu permise de muncă în România nu mai sunt de ajuns. Pe de altă parte, veştile privind disponibilizările se înmulţesc. Cum aşa?

Piaţa muncii în România: unii plâng că nu au pe cine să angajeze şi aduc muncitori din Vietnam, alţii disponibilizează cu sutele

Companiile se plâng – unele dintre ele -  că nu au de unde să recruteze. Cei 100.000 de muncitori străini cu permise de muncă în România nu mai sunt de ajuns. Pe de altă parte, veştile privind disponibilizările se înmulţesc. Cum aşa?

„Încă din T4/2022, majoritatea companiilor depun eforturi să îşi regândească structura de personal. Nevoia de micşorare a costurilor privind angajaţii vine ca răspuns la majorarea costurilor generate de inflaţie, creşterea salariului minim şi a cererilor scăzute venite din piaţa de consum“, a spus pentru ZF Gabriela Pleşa, general manager al Global Mobility & Corporate Experts, o companie de consultanţă în imigrări/mobilităţi internaţionale, dreptul muncii, resurse umane, fiscalitate şi servicii corporative. În România, concedierile colective au început încă de anul trecut.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.