Piaţa auto din UE a scăzut în iunie la minimul ultimilor 17 ani. Pe ce loc se clasează România

Postat la 16 iulie 2013 48 afişări

Vânzările de autoturisme noi din Uniunea Europeană au scăzut în luna iunie la minimul ultimilor 17 ani, pe fondul recesiunii şi şomajului ridicat, România înregistrând unul dintre cele mai abrupte declinuri, în timp ce Dacia a consemnat cea mai bună performanţă în topul mărcilor.

Piaţa auto din UE a scăzut în iunie la minimul ultimilor 17 ani. Pe ce loc se clasează România

 Astfel, înmatriculările de automobile noi din UE au scăzut în iunie cu 5,6%, la 1,134 milioane unităţi, cu evoluţii negative pe toate pieţele mari cu excepţia Marii Britanii, potrivit unui comunicat transmis marţi de Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA).

În România, piaţa auto a scăzut cu 45,9% faţă de iunie 2012, la sub 4.000 de maşini, cea mai abruptă scădere din UE cu excepţia Irlandei, unde vânzările au coborât cu 73,7%, la sub 1,700 unităţi.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/piata-auto-din-ue-a-scazut-in-iunie-la-minimul-ultimilor-17-ani-pe-ce-loc-se-claseaza-romania-11125328
11125328
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.