Piaţa auto a stagnat în ianuarie, vânzările de maşini rulate continuă să urce

Postat la 18 februarie 2013 11 afişări

Vânzările de autoturisme şi vehicule comerciale noi au scăzut cu 0,1% în prima lună din acest an faţă de ianuarie 2012, la 4.218 unităţi, potrivit datelor Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA), care arată însă că importul de maşini rulate a urcat în acest interval cu 60%.

"În continuare, în luna ianuarie vânzările sunt susţinute de achiziţiile realizate de către persoanele juridice (81% din total), cu 11 puncte procentuale mai mult decât media înregistrată în 2012. De asemenea, continuă să se manifeste asupra pieţei impactul negativ al importului masiv de vehicule rulate care, la un volum de aproximativ 18.000 de autoturisme, înregistrează o creştere de 60% faţă de ianuarie 2012. La aceste cifre, rezultă că la fiecare autoturism nou vândut în România în prima lună din acest an, au fost aduse alte cinci rulate", se arată într-un comunicat al asociaţiei.

Comparativ cu decembrie 2012, vânzările de autovehicule au scăzut cu 40%.

Cititi mai mulet pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Piaţa auto,
maşini rulate
/actualitate/piata-auto-a-stagnat-in-ianuarie-vanzarile-de-masini-rulate-continua-sa-urce-10568579
10568579
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.