Philips iese de pe piaţa electronicelor de consum. Ce sumă va obţine din vânzarea diviziei de produse video şi audio

Postat la 30 ianuarie 2013 11 afişări

Grupul olandez Philips va ieşi de pe piaţa electronicelor de consum prin vânzarea diviziei de produse video, audio şi multimedia către grupul japonez Funai, pentru 150 milioane euro.

Philips urmează să se concentreze pe afacerile mai profitabile, precum corpurile de iluminat şi electrocasnicele de consum, de la storcătoare de fructe la aspiratoare, potrivit CNN Money.

Funai va plăti în continuare un comision de licenţă către Philips pentru a utiliza marca.

Tranzacţia va fi încheiată în cursul acestui an, dar activele din domeniul electronicelor video nu vor fi transferate mai devreme de anul 2017, din raţiuni de drepturi de proprietate intelectuală.

Philips finalizează astfel ieşirea de pe piaţa electronicelor de consum, după ce a separat anul trecut divizia producătoare de televizoare într-o companie mixtă deţinută împreună cu grupul TPV, din Hong Kong.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Philips,
piaţa,
electronicel
/actualitate/philips-iese-de-pe-piata-electronicelor-de-consum-ce-suma-va-obtine-din-vanzarea-diviziei-de-produse-video-si-audio-10533292
10533292
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.